Volledig scherm
Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom onderging een miljoenenrenovatie en opende in september weer de deuren voor het publiek. Door een technische storing is het bad weer dicht. © Gemeente Bergen op Zoom

Nieuwe tegenslag voor De Schelp, zwembad moet deuren weer sluiten vanwege storing

BERGEN OP ZOOM - Nieuwe tegenslag voor De Schelp in Bergen op Zoom. Het zwembad heeft zondagmorgen de deuren moeten sluiten door een technische storing. Ook maandag is het bad nog dicht vanwege werkzaamheden. 

Quote

Als gevolg van een technische storing zijn de chloorwaar­des te laag om grote aantallen bezoekers te kunnen ontvangen

Zwembad De Schelp op website

,,Als gevolg van een technische storing zijn de chloorwaardes te laag om grote aantallen bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard willen wij geen enkel risico nemen als het gaat om de veiligheid van de bezoekers", meldt het zwembad op de website. ,,Uiteraard wordt er hard gewerkt aan een oplossing.”

Het zwembad is meer dan een jaar dicht geweest na het aantreffen van roest in de roestvrijstalen bouten en moeren van de draagconstructie. Die waren zo aangetast dat de gemeente Bergen op Zoom het bad vorig jaar maart acuut onveilig verklaarde en sloot.

Miljoenen in renovatie

Er zijn door de gemeente miljoenen euro's uitgegeven om het bad meteen renoveren. De Schelp ging vorige maand weer open. Het is de bedoeling dat komend jaar het buitenterrein op de schop gaat. Daar komt onder meer een beweeg- en sportterrein met speelelementen die sporters moeten uitdagen. Later volgt een terras.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom