Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Cees van Bergen Henegouwen (links) zag van alles dat niet deugde achter het herdenkingsmonument op het Thaliaplein en stuurde de gemeente een brief. Ambtenaar Kees de Korte (rechts) regelde bedrijven die de plaquette naar voren haalden en op poten zetten. © Pix4Profs/Tonny Presser

Nieuwe nette plaquette in Bergen op Zoom biedt geen donker hoekje meer voor seks, drugs en behoeften

BERGEN OP ZOOM - De plaquette met de namen van gevallenen uit 1940-1945 staat terug op het Thaliaplein, maar drie meter verder naar voren en hoog op stalen poten.

Voorheen stond het 4 mei-herdenkingsmonument een metertje achter de nooduitgang van de Gertrudiskerk op een muurtje en vormde zo een beschut plekje. In dat donkere hoekje speelden zich allerlei taferelen af.

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom