Volledig scherm
PREMIUM
Patrick van der Velden, Anja Hessels en Peter Berben in het Suikerlab. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Nieuwe missie voor het Suikerlab in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een broedplaats voor de agrofoodindustrie, de plek bedrijven, studenten en start-ups elkaar kunnen vinden om te innoveren op het gebied van de agrofood. En een plek waar studenten lessen kunnen volgen. Dat moet allemaal gebeuren in het voormalige Suikerlab. De betrokkenen staan te trappelen om te beginnen.

Wie nu het witte pand aan de Van Konijnenburgweg binnenwandelt, merkt vooral op hoe rustig het er is. De studenten van Zoomvliet Studio, een opleiding van ROC West-Brabant, hebben vakantie en komen niet meer terug. De opleiding zat bijna een jaar in het Suikerlab, maar verkast naar het Eventum. Het is daarom het ideale moment om te gaan verbouwen en daarna het Suikerlab weer te vullen. Met bedrijven.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel

    GEFFEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom