Volledig scherm
© Chris van Klinken/ het fotoburo

Nieuwe kapel voor zusters van 't Ketrientje in Bergen op Zoom (video)

BERGEN OP ZOOM - Toeval of niet, maar op zaterdag 6 december, de feestdag van de Heilige Nicolaas - beter bekend als Sinterklaas - hebben de zusters van 't Ketrientje in Bergen op Zoom een nieuwe kapel gekregen. Op de tweede etage van Het Nieuwe ABG aan de Van Dedemstraat zegende pastoor Paul Verbeek de als kapel ingerichte ruimte in waar de zusters doordeweeks de mis kunnen vieren.

Een feestelijke dag voor de zusters, die afgelopen week verhuisden van verzorgingstehuis St. Catharina naar Het Nieuwe ABG? ,,Ik weet niet of ze dat zo ervaren. Het was meer pure noodzaak", zegt Eric Boerhout, voorzitter van het bestuur van de congregatie van de Zusters Franciscanessen. ,,De zusters vonden het belangrijk dat op de nieuwe locatie ook een gebedsruimte was en dat hebben we kunnen regelen. Verder is de hele verhuizing voor de zusters natuurlijk een grote overgang. We kennen allemaal het gezegde van oude bomen."

In de nieuwe kapel Is op elke doordeweekse dag, behalve op woensdag, om kwart over negen een viering of dienst. Drie keer per week een eucharistieviering en een keer een woord- en communiedienst. Boerhout:,,Dat is niet alleen voor de zusters, maar ook voor andere bewoners van het verzorgingstehuis en voor mensen van buitenaf." Op zondag blijft de eucharistieviering in de kapel van Huize Sint Catharina, zoals 't Ketrientje officieel heet en worden de zusters vanuit Het Nieuwe ABG naar de kapel vervoerd.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom