Parkeergarage Achter de Grote Markt voor de renovatie.
Volledig scherm
Parkeergarage Achter de Grote Markt voor de renovatie. © archief BNDeStem

Nieuwe ingang parkeergarage eind maart open

BERGEN OP ZOOM - De nieuwe in- en uitgang aan de Potterstraat van parkeergarage Achter de Grote Markt is klaar, maar het duurt nog een maand voordat deze ook open is. De routeaanduiding in de garage moet eerst nog aangepast en ook de parkeerautomaat moet verhuizen.

Verder komen er camera’s te hangen in de parkeergarage. Als al die werkzaamheden klaar zijn, gaat de nieuwe ingang open en wordt de huidige in- en uitgang aan de Kaatsbaan afgesloten. Op die plek komt een waterreservoir met pomp voor de sprinklerinstallatie. Die moet de brandveiligheid van de garage garanderen

Inloopavond over inrichten Lindebaan, Kaatsbaan en Gieterij

Na de aanleg van het waterreservoir kan ook begonnen worden met de herinrichting van de openbare ruimte van de Lindebaan, Kaatsbaan en Gieterij. Daarbij wordt rekening gehouden met de wensen van bewoners. Er volgt ook nog een inloopavond waar belangstellenden kunnen bekijken hoe de straten eruit komen te zien.

De gemeente Bergen op Zoom heeft drie miljoen uitgetrokken om de parkeergarage Achter de Markt aantrekkelijker te maken voor bezoekers. De ingang voor automobilisten blijft aan de Koepelstraat, maar met een uitgang voor voetgangers aan de Potterstraat staan bezoekers straks sneller op de Grote Markt.

Laatste appartement Potterstraat 

Nu de verbouwing aan de Potterstraat klaar is, buigt de gemeente zich over de vraagt wie het kantoorpand van Parkeerbeheer mag inrichten. Die kantoorruimte zit ook ter hoogte van de nieuwe entree. Verder wordt in opdracht van Vlaszak BV, het laatste appartement aan de Potterstraat ingericht.

Het hele project is als alles meezit voor de zomer afgerond. Dan heeft de gemeente een parkeergarage die aan de huidige eisen voldoet. Lang was de garage een zorgenkindje. Lekkages kwamen sinds de bouw in de jaren 80 regelmatig voor. Dat probleem is vorig jaar verholpen. Ook is de bestrating ter hoogte van de Vlaszak vernieuwd en is de onderdoorgang tussen de Vlaszak en de Potterstraat twee keer zo breed gemaakt.  

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom