Volledig scherm
PREMIUM
Een van de nieuwe suppoosten, Leonna Adank (rechts), laat bezoekers een boek uit 1657 zien. © Tonny Presser © 2018

Nieuwe expo en nieuwe suppoosten in museum Huijbergen

HUIJBERGEN - De nieuwe tentoonstelling in het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen bestaat dit jaar uit vijf exposities. Naast de jaarlijkse expositie over de geschiedenis van de Orde der Wilhelmieten zijn er exposities met houtsnijwerk, kalligrafie, beeldende kunst en over de geschiedenis van de Broeders van Huijbergen in Indonesië.

Het houtsnijwerk is afkomstig van Huijbergenaar Louis Kools. Kools is samen met zijn dorpsgenoot Michel Verhaert vele jaren betrokken geweest bij de restauratie van Het Wilhelmietenmuseum. ,,Zo kunnen we deze twee overleden mannen herdenken", zegt conservator Adri Franken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom