Volledig scherm
PREMIUM
Een van de nieuwe suppoosten, Leonna Adank (rechts), laat bezoekers een boek uit 1657 zien. © Tonny Presser © 2018

Nieuwe expo en nieuwe suppoosten in museum Huijbergen

HUIJBERGEN - De nieuwe tentoonstelling in het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen bestaat dit jaar uit vijf exposities. Naast de jaarlijkse expositie over de geschiedenis van de Orde der Wilhelmieten zijn er exposities met houtsnijwerk, kalligrafie, beeldende kunst en over de geschiedenis van de Broeders van Huijbergen in Indonesië.

Het houtsnijwerk is afkomstig van Huijbergenaar Louis Kools. Kools is samen met zijn dorpsgenoot Michel Verhaert vele jaren betrokken geweest bij de restauratie van Het Wilhelmietenmuseum. ,,Zo kunnen we deze twee overleden mannen herdenken", zegt conservator Adri Franken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Blijft deze Schelp voor altijd dicht?
    PREMIUM
    Analyse

    Blijft deze Schelp voor altijd dicht?

    BERGEN OP ZOOM - De conclusie in het onderzoek van PROOF adviseurs is vernietigend. Problemen met het roestvrijstaal waren jarenlang bekend. Maar er gebeurde niks, iedereen keek de andere kant uit. Pas toen er acuut gevaar dreigde voor bezoekers en personeel kwam er actie. Ging De Schelp dicht. Voor reparatie. Die klus liep uit de hand. Het roestvrijstaal bleek niet het enige probleem. Ook met de luchtkwaliteit binnen is het grondig mis. En daarom is het bad nog altijd gesloten. En niemand die weet hoe lang dit duurt. En of De Schelp nog is te redden!

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom