Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe centrum Hoogerheide grote stap dichterbij

HOOGERHEIDE – De Woensdrechtse raad staat nu unaniem achter de structuurvisie centrumplan Hoogerheide. De grote lijnen staan eindelijk vast.

De herontwikkeling van het centrum van Hoogerheide is een stap dichterbij gekomen. De structuurvisie waarin de contouren van het plan worden geschetst, is dinsdagavond unaniem goedgekeurd door de Woensdrechtse gemeenteraad. Het plan houdt kort gezegd in dat de brandweer en gemeentewerf plaats maken voor de supermarkten AH en Aldi, met een groot parkeerterrein erbij. Er komt een doorsteek van de Scheldeweg naar de Raadhuisstraat en er komen twee appartementencomplexen op de 'terp' aan de Scheldeweg.

Wethouder Hans de Waal toont zich verheugd: "Ik ben blij met de unanieme steun. Wij gaan voortvarend verder. Dat de bouwwerkzaamheden zo kort mogelijk mogen duren en dat we een prachtig project tegemoet kunnen zien."

De goedkeuring ging niet van stel op sprong. De afgelopen maanden werd ruim de tijd genomen om meningen te peilen, ook van omwonenden. Op grond daarvan is de visie bijgesteld waar mogelijk. Er was vooral kritiek op de hoogte en plaats van de twee gebouwen. "Maar nogmaals: het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken."

Nu de visie is goedgekeurd, komt het bestemmingsplan in zicht. De Waal krijgt nog twee taken mee om uit te werken. Onder anderen PvdA-voorzitter Cees Jaspers wil graag weten of de appartementencomplexen groene, dus duurzame daken kunnen hebben. De Waal waarschuwde hem alvast dat daar hoge kosten mee gemoeid zijn. Als alternatief poneerde hij de plaatsing van zonnepanelen; ook duurzaam. De Waal komt ook nog met een voorstel over de opknapbeurt van het asfalt op de rotonde Nieuweweg-Scheldeweg in Hoogerheide.

  1. Samenwerking ja! Fusie nee!

5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    Samenwerking ja! Fusie nee! 5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT/STEENBERGEN - Onder het motto 'Samenwerking ja! Fusie nee!' zetten de burgemeesters van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen woensdagavond in 'dorpspaleis' Kloosterhof in Hoogerheide een handtekening onder een document om nog eendrachtiger op te trekken. Maar van een fusie willen de drie partners op de Brabantse Wal absoluut niets weten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom