Volledig scherm
GGZ WNB in Halsteren. © Tony Presser / Pix4Profs

Nieuwe bestuurder GGZ WNB zet in op 'versimpeling'

Nieuwe bestuurder GGZ WNB wil versimpelingHALSTEREN - GGZ WNB vond een half jaar geleden een nieuwe bestuurder in Ineke Strijp (59). Ze wil er 5 tot 7 jaar tegenaan om de instelling financieel weer gezond te maken. Strijp werkte op veel plekken en zag veel getob met nodeloos ingewikkelde structuren, regels en procedures. Versimpelen werd de rode draad in haar carrière, een strategie die ook bij GGZ WNB goed kan uitpakken. “Al die controles in de geestelijke gezondheidszorg zijn gebaseerd op wantrouwen, dat systeem wil ik aanpakken. Dat kan als instellingen gezamenlijk belangen en coalities vormen in het belang van kwetsbare mensen in de samenleving."

Ineke Strijp schrapte intussen een intern overleg bij GGZ WNB en onderzoekt hoe de intake van cliënten eenvoudiger gemaakt kan worden. Daarnaast wordt simpel administratief werk gerobotiseerd.

Waarom heeft u eigenlijk bij GGZ WNB gesolliciteerd? De instelling zit er niet bepaald warmpjes bij, worstelt mede door een erfenis uit het verleden al jaren met tekorten, de hele sector heeft het zwaar. Ze koos zeer bewust voor de instelling in West-Brabant omdat ze een baan wilde waarin 'het verschil kan maken'. "Dat kan ik hier doen omdat ik problemen kan oplossen. Ik ben een doe-bestuurder. Ik wil van GGZ WNB een succesteam maken. Dat pakken we integraal aan. Geen dikke rapporten laten schrijven, je weet wat je wilt bereiken. De kern is: processen op logica bekijken. Of het nou om wachtlijsten of logistiek gaat, processen zijn in elke instelling hetzelfde. En wat de financiën betreft: verlieslatende contracten, die sluiten we niet meer af. We hebben geen geld op de bank. Simpel.”

Medewerkers van GGZ WNB worden eind februari bijgepraat over de plannen om de instelling op koers te brengen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom