Volledig scherm
Jump Jive & Joy. v.l.n.r. Jan Meesters, Gert Vonk, Pierre Castelijn, Pieter den Besten © Rene Castelijn

Nieuwe band uit Roosendaal, Halsteren en Wouw: Jump Jive & Joy

West-Brabant heeft een gloednieuw, heerlijk ouderwets klinkend bandje: Jump Jive & Joy. De muziek komt oorspronkelijk uit de jaren veertig, vijftig en zestig, de energie is van nu.

De bandnaam zegt veel. Jump Jive & Joy: twee muziekstijlen, gekoppeld aan plezier. 3 J's, maar dan anders. Gert Vonk (zang), Jan Meesters (gitaar), Pieter den Besten (contrabas) en Pierre Castelijn (drums) uit Halsteren, Roosendaal en twee keer Wouw, vormen een dynamisch kwartet dat neoswing, oude rhythm 'n blues, Lindy hop, rockabilly en jump blues het volgende decennium in gaat blazen.

Routinier in de wereld van blues

Sinds kort met ook nog een saxofoon, bespeeld door Arjan 'Pepperoni' Swart uit Gorinchem. Dat instrument vormt een welkome aanvulling. De naar Halsteren uitgeweken Bergenaar Gert Vonk is inmiddels een routinier in de wereld van de blues. Hij zong eerder in onder meer The Bandox en richtte zich meer op rhythm 'n blues à la Ray Charles in The Treble Shooters.

Quote

De klik was er meteen

Gert Vonk

,,De jeugd hoorde in die muziek veel terug van de huidige r&b en rock. De basiselementen zitten echt overal in verwerkt. Tot in een gitaarsolo van Pearl Jam aan toe. Ik ben ervan overtuigd dat blues nooit zal verdwijnen." Jump Jive & Joy ontstond toen Meesters en Den Besten hoorden dat Vonk gestopt was in de O.D. Rock 'n Bluesband. Vonk: ,,Ze wilden zich met mij op oude soul gaan richten. Ik duwde het tevens richting de nog iets oudere rhythm 'n blues en swing. We keken eerst met ons drieën hoe dat klonk. De klik was er meteen!"

Het repertoire is breed en aanstekelijk. De oorsprong gaat soms terug naar de jaren veertig en bevat hoogtepunten uit het repertoire van Slim Slam, Jimmy Witherspoon, Floyd Dixon tot Louis Prima. ,,Oude parels in een soort swing revival.''

Jump Jive & Joy debuteert zaterdag (22.00 uur) in O'Carolan's Irish Pub in Bergen op Zoom.

Meer info vind je op hun website

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom