Nieuw Nederlandstalig festival in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De stad Bergen op Zoom krijgt er een groot muziekfeest bij: BergenOpZoomNL. Zaterdag 17 juni verrijst op evenemententerrein De Boulevard een Nederlandstalige muziektempel. 

Focus Events, de Bergse organisatie van succesvolle evenementen als 90's No Limits en Dance Boulevard, richt de pijlen nu ook in hun thuisstad op een volledig Nederlandstalig spektakel. Daarvoor werkt het samen met BrandNew Entertainment. Samen doen zij in november al vier jaar evenementenhal De Stok met 2500 bezoekers uitverkopen met RoosendaalNL. 

Voor Bergen op Zoom is er een zomers soort XL-variant bedacht. Soortgelijke artiesten zullen in een gelijkaardige sfeer voor een nieuw 'meest gezellig meezingfeest van West-Brabant' gaan zorgen. De festivaltent zal oranje kleuren en het publiek zal ondergedompeld worden in Hollandse sferen. Er zullen in totaal negen artiesten en een dj het publiek een avond lang met Nederlandstalige muziek komen vermaken. Tijdens alle edities van RoosendaalNL prijkte één naam steeds opnieuw hoog op het affiche. Dat was die van levensliedzanger en publiekslieveling Django Wagner uit het Brabantse Nuenen. Wagner is ook nu de naam waarmee de organisatie van BergenOpZoomNL als eerste naar buiten komt. De zanger reageerde tijdens een eerder interview in deze krant op de vraag hoe hij het vond steeds terug te worden gevraagd. ,,Goed is dat hè? Ik maak blijkbaar steeds opnieuw waar wat ze van me verwachten. Het is mooi dat de organisatoren me belonen met nieuwe boekingen. Dat geeft mij een kik. Ik dank hen hartelijk voor het vertrouwen. Ik kan me de optredens in Roosendaal goed herinneren. De polonaise ging steeds door de sporthal. Wat een feest!" 

Danny Windsant: ,,Gezelligheid staat voorop. Naast een goedgevuld programma met landelijke toppers krijgt ook regionaal talent een kans om 17 juni op het podium te komen. Opkomend Nederlandstalig zangtalent dat denkt een plek op het affiche van BergenOpZoomNL te verdienen kan de organisatie geluid- en/of beeldopnamen mailen. Uit alle inzendingen worden vijf finalisten gekozen. De uiteindelijke winnaar wordt via social media door het publiek gekozen."

BergenOpZoomNL: 17 juni vanaf 18.30 uur in de festivaltent op De Boulevard in Bergen op Zoom. Het volledige programma wordt 24 januari in BN DeStem bekend gemaakt. De voorverkoop start 25 januari bij alle Primera winkels en via www.bergenopzoomnl.com. Regionaal talent kan zich aanmelden door te mailen naar info@bergenopzoomnl.com

  1. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom