Een zee van licht op de oorlogsbegraafplaatsen in Bergen op Zoom, zoals dit voorbeeld op de Canadese Begraafplaats Groesbeek laat zien. Dat is het plan van een aantal Bergenaren.
Volledig scherm
Een zee van licht op de oorlogsbegraafplaatsen in Bergen op Zoom, zoals dit voorbeeld op de Canadese Begraafplaats Groesbeek laat zien. Dat is het plan van een aantal Bergenaren. © Eveline Van Elk

Nieuw initiatief: zee van licht op oorlogsbegraafplaatsen Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een kaarsje bij elk graf op de twee oorlogskerkhoven aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom. Een zee van licht in de donkerste tijd van het jaar. En daarmee een indrukwekkend eerbetoon aan de jongens en mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven lieten bij de bevrijding van Nederland.

0 reacties

  1. Het ‘monster van Woensdrecht’ blijft achter slot en grendel: ‘Vooral voor vrouwen en meisjes is hij een gevaar’
    PREMIUM

    Het ‘monster van Woensd­recht’ blijft achter slot en grendel: ‘Vooral voor vrouwen en meisjes is hij een gevaar’

    Serieverkrachter en kindermoordenaar Ludo De B. uit Woensdrecht komt niet vrij. De rechter in Breda is het met de behandelaars van de man eens dat de inmiddels 64-jarige De B. nog altijd een gevaar voor de samenleving vormt en onder behandeling moet blijven. ,,De kernproblematiek van zijn stoornis is gebleven. Resocialisatie is niet reëel”, gaven de deskundigen te kennen. Hieronder het relaas van de feiten.
    Woensdrecht

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom