De avondvierdaagse nieuwe stijl in Steenbergen is uitermate goed ontvangen door de deelnemers.
Volledig scherm
De avondvierdaagse nieuwe stijl in Steenbergen is uitermate goed ontvangen door de deelnemers. © Timo Van De Kasteele

Niets dan lof voor avondvierdaagse nieuwe stijl in Steenbergen

STEENBERGEN - Niets dan lof over de avondvierdaagse nieuwe stijl in Steenbergen. Van de routes tot de traktaties onderweg. Alles is beter dan het was. Daar zijn de 550 deelnemers het over eens. De organisatie doet het volgend jaar graag dunnetjes over. ,,We krijgen niets dan complimenten. Dat geeft je energie”, zegt medeorganisator Simone de Kock.

Steenbergen - Dwars door de Gummaruskerk en via een loper de Markt op, zo eindigt vrijdagavond voor de deelnemers de avondvierdaagse in Steenbergen. Daar staan ouders en grootouders klaar met bossen bloemen en zakken snoep. En blaast de Steenbergse dweilband Effe D’r Neffe een vrolijke noot terwijl de kinderen een medaille krijgen aangereikt.

Het wandelfestijn nieuwe stijl is door het publiek uitermate goed ontvangen. ,,Zo leuk dat er iedere avond voor alle kinderen een zakje snoep is”, zegt Els Steur. Haar kleinzoon Jesse heeft genoten van de avondvierdaagse. Meer dan andere jaren. Dat komt vooral doordat de routes verschillende prominenten gebouwen aandoen.

Zoals de Corneliuskerk in Welberg. Daar liepen de deelnemers dwars doorheen. ,,Wanneer kom je als kind nu nog in een kerk”, zegt Steur. ,,Erg leuk verzonnen.” De organisatie wil volgend jaar meer gebouwen aandoen. Misschien wel het gemeentehuis. Of supermarkt Albert Heijn. Dat laatste stond op de planning voor de slotavond, maar kon niet doorgaan vanwege de levering van een vracht.

De organisatie krijgt niets dan lof over de avondvierdaagse. Nadat wandelsportvereniging De Blaar ophield te bestaan, namen medewerkers van Albert Heijn het stokje over. ,,En daar gaan we volgend jaar gewoon mee door. Met 550 officiële inschrijvingen zijn we uitermate tevreden. In de praktijk hebben er minstens 800 mensen meegelopen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom