Bergenaar Sjors Kaper vindt de prikbus een uitkomst. Het is lekker dichtbij huis. Hij probeerde meerdere keren via internet een afspraak te maken maar moest dan naar Zierikzee of Oud-Beijerland.
Volledig scherm
PREMIUM
Bergenaar Sjors Kaper vindt de prikbus een uitkomst. Het is lekker dichtbij huis. Hij probeerde meerdere keren via internet een afspraak te maken maar moest dan naar Zierikzee of Oud-Beijerland. © peter van trijen/pix4profs

Niet ver van huis vaccineren, maar gewoon in eigen wijk: ‘De prikbus is een uitkomst’

BERGEN OP ZOOM - De coronaprikbus van de GGD West-Brabant toert de komende dagen door Bergen op Zoom. Wie nog geen vaccinatie heeft gehaald, kan hier zonder afspraak terecht. Een goede zet, getuige de rij die zich deze maandag vormt bij de bus die geparkeerd staat aan het Zonneplein.    

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?