Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Woensdrecht is het niet eens met de nieuwe dienstregeling die busbedrijf Arriva in 2020 wil invoeren. De raad vindt de huidige service het minimum is en wil dat Arriva alternatieven biedt voordat het lijnen schrapt of versobert. © Lukas Willemsen

‘Niet schrappen in buslijnen Woensdrecht zonder alternatief van Arriva’

HOOGERHEIDE - De bereikbaarheid van de Woensdrechtse kernen verslechtert als busvervoerder Arriva in 2020 haar nieuwe dienstregeling zou invoeren. Het college tekende al protest aan en krijgt de hele gemeenteraad mee in een lobby tegen die verschraling.

Arriva wil de kleinere kernen minder aandoen en lijn 105 op werkdagen loskoppelen van 106. Bus 105 zou dan overdag bij Putsmolentje omkeren en via Ossendrecht terugrijden. Dat maakt een nieuwe bushalte nodig.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom