Niet bang meer voor de cel, maar vrij om te zingen: muziek verbroedert in Bergen op Zoom

VIDEOBERGEN OP ZOOM - Wie in Syrië in het Koerdisch zingt, wacht geen applaus maar de gevangenis. In Bergen op Zoom hervond Barzani Selo echter zijn vrijheid, én zijn liefde voor muziek. Over de oorlog die zijn gezin deed vluchten maakte hij een lied en clip, samen met gitarist Michiel Mos, die van de ene verrassing in de andere valt.

Barzani Selo vluchtte met zijn gezin uit Syrië en maakte daar een lied over. Nu woont hij in Bergen op Zoom en speelt dat lied op zijn snaarinstrument saz, begeleid door buurtgenoot Michiel Mos op gitaar. Mos maakte er een ook een videoclip bij.
Volledig scherm
Barzani Selo vluchtte met zijn gezin uit Syrië en maakte daar een lied over. Nu woont hij in Bergen op Zoom en speelt dat lied op zijn snaarinstrument saz, begeleid door buurtgenoot Michiel Mos op gitaar. Mos maakte er een ook een videoclip bij. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Terwijl de gitaar van Michiel Mos verstofte door zijn drukke gezin en werk, bleven de snaren op de saz van Barzani Selo onaangeroerd tijdens zijn vlucht. Beiden belandden in Bergen op Zoom, waar ze elkaar toevallig troffen op de Montessori-school waar hun zoontjes in dezelfde klas zaten.

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom