Volledig scherm
Een autobrand (niet de betrokken auto). © Thinkstock

Negen maanden cel voor Puttenaar die auto van politieagent in brand stak

BREDA/PUTTE - De 20-jarige Randy M. uit Putte heeft dinsdag van de rechtbank in Breda negen maanden cel gekregen waarvan drie voorwaardelijk. Hij nam wraak op een politieagent door zijn privéauto in de fik te steken.

De agent verdacht M. ervan dat hij illegaal als taxichauffeur optrad. Om die reden werd hij in mei vorig jaar een aantal keer staande gehouden door de wijkagent in Putte. Op zeker moment was M. dat zo beu dat hij wraak ging nemen. 

Terugpakken

Quote

Eén van de mannen gooide de benzine over de auto van de wijkagent en M. stak het vuur aan

Samen met een aantal vrienden maakte hij het plan om de wijkagent terug te pakken. In de nacht van 28 mei trokken de drie jongens zwarte kleding aan. Twee meisjes zouden op de uitkijk gaan staan. Bij een tankstation vulden ze een jerrycan met benzine. Daarna reden ze naar de woning van de agent, één van de mannen gooide de benzine over de auto van de wijkagent en M. stak het vuur aan. De auto brandde volledig uit. 

Tegen M. was vijftien maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank legde minder straf op vanwege zijn blanco strafblad, zijn oprechte spijt, psychische omstandigheden en omdat hij inmiddels vrijwillig als ambulancier werkt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom