Volledig scherm
Ongeval A4. © Toby de Kort

Negen gewonden bij ernstige aanrijding op A4 ter hoogte van Woensdrecht, weg weer vrij

UpdateWOENSDRECHT - Op de A4 (Zeelandweg) heeft ter hoogte van Woensdrecht een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Dat gebeurde rond 05.40 uur in de richting van Bergen op Zoom naar Vlissingen. Daarbij zijn negen gewonden gevallen, van wie vijf zwaargewond. De weg richting Zeeland is tot de middag dicht geweest. 

Bij het ongeluk waren een personenbusje en een vrachtwagen met oplegger betrokken. Het busje met negen inzittenden botste achterop de vrachtwagen, die met pech op de vluchtstrook stond. 

Traumahelikopters

Alle inzittenden van het busje zijn gewond geraakt. Twee van hen zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De zeven andere gewonden, onder wie drie zwaargewonden, zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt. 

De vrachtwagenchauffeur, een 30-jarige man uit Slovenië, heeft een eerste verklaring afgelegd. Over de identiteit van de andere betrokkenen is nog niets bekend.

Twee traumahelikopters en vijf ambulances kwamen ter plekke. Ook de brandweer was met een aantal wagens aanwezig. Er werd een omleidingsroute ingesteld.

Volledig scherm
Ongeval A4. © Toby de Kort
Volledig scherm
Een zwaar ongeval op de A4 bij Woensdrecht. © Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom