Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen uit groep 6 snuffelen tussen de boeken in een Bibliotheek op School. © roy lazet

Negen Bergse basisscholen krijgen een bibliotheek om taalachterstand scholieren tegen te gaan

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom zet fors in op de aanpak van laaggeletterdheid. Nog eens negen basisscholen krijgen volgend jaar een bibliotheek op school en daarbij ondersteuning van een leesconsulent. Daarmee is er vanaf schooljaar 2019-2020 extra begeleiding voor  95 procent van de kinderen met een taalachterstand in Bergen op Zoom. 

,,Als ouder van jonge kinderen vind ik het belangrijk dat we toewerken naar een generatie die goed kan lezen en schrijven", zegt wethouder Barry Jacobs. ,,Daarbij is ook de hulp van ouders en grootouders gewenst. We hopen dat die zich beschikbaar stellen om bijvoorbeeld voor te lezen op school.”

  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom