Volledig scherm
© Thinkstock

Nauwelijks vuurwerkschade, wel veel vuurwerkresten in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Nauwelijks schade maar wel heel veel vuurwerkresten. Dat is de balans van de oud tot nieuw viering in de gemeente Woensdrecht. De medewerkers van de Woensdrechtse buitendienst maakten maandagochtend een inspectieronde door de Woensdrechtse kernen.

Vuurwerkresten
"We zijn niets schokkends tegengekomen", zegt Frans Hoeks van de buitendienst. Hij sluit niet uit dat er de komende dagen alsnog nog ergens een kapotte afvalbak of verkeersbord wordt aangetroffen dat door vuurwerk is vernield. Wat Hoeks en zijn medewerkers wel is opgevallen, waren de vele vuurwerkresten die her en der zijn achtergelaten op straten en pleinen. "Een hele klus omdat allemaal op te ruimen", zegt Hoeks.

Campagne
Hij vindt het jammer dat de mensen hun rommel laten liggen. "Er was een landelijk campagne om de vuurwerkresten op te ruimen maar dat heeft niet geholpen". De Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen spreekt van een zeer rustig verlopen jaarwisseling. "Er vonden geen noemenswaardige incidenten plaats. Door zowel politie, brandweer als gemeente is geen uitzonderlijke inzet nodig geweest,"zegt Adriaansen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom