Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Naar het strand dit paasweekend? Houd rekening met drukte richting Zeeland

Een paasweekend met temperaturen rond de 25 graden is natuurlijk heerlijk. Dat vinden niet alleen wij Nederlanders, maar ook onze oosterburen. Daarom trekken zij deze zaterdag massaal naar het strand. En dat levert grote vertragingen op richting Zeeland.

Op de A58 vanaf Bergen op Zoom richting Vlissingen stond rond het middaguur zo'n acht kilometer file. Je kon daar rekenen op ongeveer drie kwartier vertraging tussen Rilland en de afrit Kruiningen. Volgens de ANWB zul je vooral een hoop witte kentekenplaten zien.

Zaterdagochtend was het al zo'n 20 graden op veel plekken in Nederland, maar zaterdagmiddag kan die temperatuur zelfs oplopen tot 26 graden. Weerman Wilfred Janssen van Weerplaza liet al weten dat het zonnig wordt deze Pasen. Niet alleen zaterdag, maar ook zondag en maandag. Bovendien wordt het warm, voorspelt de weerman. ,,Zondag wordt het 20 tot 24 graden en maandag kan het lokaal wederom 26 graden worden.’’ Goede vooruitzichten dus, maar wel kans dat het ook de komende dagen nog aanschuiven wordt richting Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom