Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Naakte man achtervolgt inbreker in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Wil je midden in de nacht even rustig, naakt naar de wc, tref je opeens een inbreker aan. Dat overkwam een man in zijn huis aan de Meeussenstsraat in Bergen op Zoom in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ondanks het feit dat de bewoner van het huis geen kleren aanhad, zette hij meteen de achtervolging in toen de inbreker probeerde te vluchten.

Die achtervolging leidde tot vreemde meldingen bij de politie; namelijk dat een naakte man midden in de nacht een andere man op straat achtervolgde.

Ter hoogte van de Iepstraat raakte de naakte man de inbreker kwijt. Hij besloot terug naar huis te gaan, zich aan te kleden en in de auto verder te zoeken. Hij kwam op de weg terug twee agenten tegen en gaf het signalement van de verdachte door.  

Verdachte opgepakt

Mede door goede informatie van omstanders die aansloegen op het signalement van de verdachte, hebben de agenten hem rond 4.00 uur 's nachts kunnen aanhouden op het Piusplein in Bergen op Zoom. 

Hij is overgebracht naar een politiecel en zit daar nu nog vast. Het betreft een 26-jarige man uit Bergen op Zoom. De bewoner heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Vooralsnog lijkt het erop dat de man niets heeft gestolen uit de woning. De verdachte wordt zaterdag verder verhoord.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rechtbank straft veel lager tegen Bergenaar en andere helikopterkapers

    Rechtbank straft veel lager tegen Bergenaar en andere helikopter­ka­pers

    BERGEN OP ZOOM/AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft in de zogeheten helikopterzaak veel lagere straffen opgelegd dan het OM had geëist. De reden is dat de rechtbank het bewijs voor een poging tot kaping van een helikopter en een poging tot bevrijding van een gevangene niet geleverd achtte. Volgens de rechtbank waren de verdachten nog niet begonnen aan de uitvoering van deze misdrijven, doordat de politie ingreep. Een van hen is afkomstig uit Bergen op Zoom.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom