Muziekjournalist Jean-Paul Heck over levenslustige Aznavour: 'Het leek wel of ik tegenover een man van 50 zat'

BERGEN OP ZOOM - Maandag 1 oktober overleed Charles Aznavour op 94-jarige leeftijd. Muziekjournalist Jean-Paul Heck uit Bergen op Zoom kreeg begin 2016 als laatste Nederlandse journalist de kans om hem uitgebreid te interviewen. 

Triest, maar niet heel erg verrassend, noemt Heck het overlijden van Aznavour. Om daar meteen aan toe te voegen: ,,Maar hij heeft een prachtig leven gehad, zo vol levensvreugde.'' Heck sprak Aznavour in zijn landhuis in de Provence. En waar de Nederlander dacht dat hij na een uur wel zachtjes richting deur gedirigeerd zou worden door Aznavours persoonlijk assistent Mo, vertrok hij uiteindelijk pas 's middags rond 16.00 uur. ,,Hij stond erop om me zijn olijfgaard te laten zien. We zijn met een golfkarretje drie kwartier lang over zijn landgoed gereden.'' 

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom