Volledig scherm
Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. © Archieffoto

Museum Markiezenhof in Bergen op Zoom kan door met storytelling

updateBERGEN OP ZOOM - Stadspaleis Het Markiezenhof kan door op het pad van storytelling. De commotie over nepnieuws rond een ingemetseld boek ten spijt gelooft de overgrote meerderheid van de Bergse gemeenteraad in het museumconcept van spannende verhalen vertellen.

Een motie van Lijst Linssen en Steunpunt Bergen op Zoom om storytelling in Het Markiezenhof op te schorten, werd donderdagavond afgeserveerd. Door de mislukte grap over het niet-bestaande boek kleeft er volgens Ton Linssen zo'n 'negatief imago' aan storytelling dat herbezinning noodzakelijk is.

Poepbroek

Maar de meeste partijen voelden daar niets voor. ,,Het concept als zodanig is positief. We moeten nu niet het kind met het badwater weggooien'', vond fractieleider Evert Weys van GBWP. Ook Louis van der Kallen (BSD) koesterde het kind. ,,Het zat alleen even met een poepbroek in bad. We moeten het op tijd verschonen en verzorgen. Dan kan het in liefde opgroeien.''

VVD-raadslid Dominique Hopmans wees erop dat storytelling in opmars is en dat het vertellen van 'echte verhalen' een middel moet zijn, dus niet een doel op zich. PvdA-raadslid Adam Ahajaj had zijn twijfels over het concept, maar het nu al opdoeken, ging hem een stap te ver. GroenLinks wilde zich helemaal niet mengen in een inhoudelijke discussie over kunst en cultuur. ,,De uitvoering daarvan moet je overlaten aan deskundigen. Houd kunst en politiek gescheiden'', luidde de oproep van GroenLinks-raadslid Selin Karar. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom