De politiek is geschrokken van het feitenrelaas rondom De Schelp.
Volledig scherm
De politiek is geschrokken van het feitenrelaas rondom De Schelp. © peter van trijen/pix4profs

Motie van wantrouwen tegen college vanwege problemen bij Bergs zwembad De Schelp

BERGEN OP ZOOM - De problemen bij zwembad De Schelp lijken Bergen op Zoom in een bestuurscrisis te storten. De positie van wethouder Annette Stinenbosch wankelt, maar ook de toekomst van het volledige college van B en W is niet zeker. Lijst Linssen heeft aangekondigd een motie van wantrouwen tegen het gehele college in te dienen en die lijkt een meerderheid in de raad te gaan halen.

Dat blijkt uit een rondgang langs diverse politieke ingewijden. Donderdag bespreekt de gemeenteraad het debacle rond zwembad De Schelp.  Afgelopen weekend is een feitenrelaas verspreid onder raadsleden, dat als een bom is ingeslagen. Er blijken in de aanloop naar de heropening in september veel technische problemen te zijn geweest, die tot nu toe niet bekend waren. Ook de brandveiligheid is niet op orde.

Geen vertrouwen meer

Wat Ton Linssen betreft is het duidelijk: hij heeft geen enkel vertrouwen meer in het college. ,,Dit gaat verder dan alleen wethouder Stinenbosch. Ook de andere wethouders valt het nodige te verwijten. Ze hebben elkaar niet aangesproken op de blunders die zijn gemaakt. Het college had dit anders aan moeten pakken.”

Linssen verwijt het college te weinig pro-actief te hebben gehandeld. Volgens hem schoot de aanpak van de legionallaproblemen tekort omdat niet op tijd experts zijn ingeschakeld. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom