Volledig scherm
stockadr mes keukenmes steekwapen © Thinkstock

Moordzaak Hoogerheide: dood door 99 steekverwondingen

HOOGERHEIDE/BREDA - De rechtbank in Breda behandelt de zaak over de dood van de Hoogerheidse Lenny Roovers in maart volgend jaar inhoudelijk. Dat bleek maandag tijdens de tweede voorbereidende zitting in het proces.

Quote

Daar moet iets niet helemaal goed zijn gegaan

Henk van Asselt, advocaat

Lenny Roovers (44) overleed op 10 juli aan de gevolgen van 69 snij- en steekverwondingen aan de voorzijde en 30 aan de achterzijde van haar lichaam. Haar partner Jacky H. heeft bekend dat hij daarvoor verantwoordelijk is.
Het aantal verwondingen duidt op een slachtpartij die zijn weerga niet kent. ,,Ik ben heel benieuwd naar de rapporten van de gedragsdeskundigen'', zei advocaat Henk van Asselt van H. ,,Daar moet iets niet helemaal goed zijn gegaan.'' Aan de steekpartij ging een ruzie tussen de twee vooraf. Toen is het volgens de raadsman tot 'een kortsluiting in de hersenen' gekomen. 

De gedragsdeskundigen zijn al wel klaar met hun onderzoeken, maar moeten de rapporten nog schrijven. Daarom is het nog wachten op de inhoudelijke behandeling van de zaak. 

De dodelijke steekpartij gebeurde in de vroege ochtend. Een traumahelikopter en een ambulance kwamen toen nog wel naar de woning aan de Binnenweg, maar de vrouw overleed ter plekke. Verdachte Jacky H. werd vlak bij het huis opgepakt. 

Bekende van justitie

H. is geen onbekende voor justitie, al dateren de zware feiten op zijn strafblad van langer geleden. Hij is in het verleden meerdere keren veroordeeld, maar ook eenmaal in hoger beroep vrijgesproken. Dat laatste gebeurde in een moordzaak, waar hij bij de rechtbank nog zeven jaar cel kreeg. Hij werd wel definitief veroordeeld tot 3,5 jaar vanwege betrokkenheid bij een dodelijke ripdeal. Tijdens het proefverlof van die gevangenisstraf schoot hij, zo schreef De Stem in 1997, 'in een Bergs café op een oude rivaal van hem en zijn halfbroer, die in februari 1995 werd vermoord'.

De volgende bespreking van de fatale steekpartij in Hoogerheide is op 21 januari. Ook dat is een pro-formazitting.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom