Zijn de bijgebouwen van Antoniusmolen het behouden waard? De Dorpsraad Halsteren vreest dat de panden verder verpauperen als de eigenaar ze niet mag slopen ten gunste van een bouwplan voor een woonzorgcomplex.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn de bijgebouwen van Antoniusmolen het behouden waard? De Dorpsraad Halsteren vreest dat de panden verder verpauperen als de eigenaar ze niet mag slopen ten gunste van een bouwplan voor een woonzorgcomplex. © Pix4Profs/Tonny Presser

'Molenerf beter af zonder bouwval’, vindt Dorpsraad Halsteren

HALSTEREN - De Dorpsraad Halsteren vreest dat de gebouwen op het erf bij de Antoniusmolen verder in verval raken wanneer het college van Bergen op Zoom dat terrein met bebouwing zou aanwijzen als gemeentelijke monument. Vereniging De West-Brabantse Molens heeft daarom verzocht.

De Halsterse Dorpsraad schaart zich echter achter het plan van de lokale ondernemer Erwin Goudriaan. Die runt het Zorghuys Steenbergen, maar wil ook een kleinschalig woonzorgcomplex bouwen achter de molen uit 1817, een Rijksmonument. Zijn plan voorziet in de sloop van de minder oude molenaarswoning, de schuur en de loods. Die zouden moeten wijken voor een parking.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom