Volledig scherm
PREMIUM
Van der Valk wil een groot nieuw hotel bouwen aan de rand van Bergen op Zoom, bij snelwegknooppunt A4/A58. ©

Mogelijk uitgebreid mer-onderzoek nodig voor A4-hotel bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Mogelijk moet de gemeente Bergen op Zoom alsnog een uitgebreid mer (Milieueffectrapportage)-onderzoek doen naar het plan om langs de A4 (afrit 27) een groot hotel met fastfoodrestaurants en tankstations te bouwen, zo bleek gisteren tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State.

Rechter en staatsraad Rosa Uylenberg stuitte tijdens de rechtszitting in Den Haag op een mogelijk kostbaar en tijdrovend procedurefoutje. De gemeente en initiatiefnemers hebben geen zogenoemde Passende Beoordeling en mer-onderzoek gedaan, omdat er volgens hen nauwelijks effecten zijn voor de zwaar beschermde natuur op de Brabantse Wal. De tegenstanders, waaronder een aantal milieugroepen, vinden dat er door de extra verzurende stikstofneerslag wel degelijk negatieve effecten op de natuur zullen zijn.

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom