Volledig scherm
PREMIUM
Van der Valk wil een groot nieuw hotel bouwen aan de rand van Bergen op Zoom, bij snelwegknooppunt A4/A58. ©

Mogelijk uitgebreid mer-onderzoek nodig voor A4-hotel bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Mogelijk moet de gemeente Bergen op Zoom alsnog een uitgebreid mer (Milieueffectrapportage)-onderzoek doen naar het plan om langs de A4 (afrit 27) een groot hotel met fastfoodrestaurants en tankstations te bouwen, zo bleek gisteren tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State.

Rechter en staatsraad Rosa Uylenberg stuitte tijdens de rechtszitting in Den Haag op een mogelijk kostbaar en tijdrovend procedurefoutje. De gemeente en initiatiefnemers hebben geen zogenoemde Passende Beoordeling en mer-onderzoek gedaan, omdat er volgens hen nauwelijks effecten zijn voor de zwaar beschermde natuur op de Brabantse Wal. De tegenstanders, waaronder een aantal milieugroepen, vinden dat er door de extra verzurende stikstofneerslag wel degelijk negatieve effecten op de natuur zullen zijn.

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom