De band tussen Annelies en Vivianne is van moeder-dochter doorgegroeid naar een intense vriendschap.
Volledig scherm
PREMIUM
De band tussen Annelies en Vivianne is van moeder-dochter doorgegroeid naar een intense vriendschap. © Pix4Profs/Tonny Presser

Moeder Annelies en dochter Vivianne zijn blij dat ze een tweede kans hebben gekregen

VriendschapAnnelies (69) en Vivianne (29) de Caluwé uit Steenbergen zijn moeder en dochter. Maar door alles wat ze samen hebben meegemaakt, is hun relatie uitgegroeid tot een intense vriendschap. De twee delen letterlijk alles samen.

Meld je aan

Ook een bijzondere vriendschap waarover jullie samen willen vertellen? Meld je aan via:  s.denboer@bndestem.nl

Vivianne: ,,Ik heb een heftige jeugd gehad. Dat komt door de ex van mijn moeder, zoals ik hem ben gaan noemen. Want als mijn vader zie ik hem niet meer. Na de scheiding, ik was 14, kwamen we in een heftige rollercoaster terecht. Dan heb je elkaar echt nodig. Dat heeft onze vriendschap versterkt.”
Annelies: ,,Mensen zeggen wel eens: ‘Jullie zijn veel te hecht.’ Als je een broer of een zus had gehad, was het misschien anders gelopen, maar dat is nu eenmaal niet zo. Nu is Vivianne op een leeftijd dat ze wel op zichzelf zou willen wonen, maar dat kan gewoon niet.”
Vivianne: ,,Mijn eerste roman, De Ontpopping, is eigenlijk het verhaal van mijn leven. Toen ik op mijn 17de een zorgopleiding ging doen en tijdens mijn stage mannen moest verzorgen, kreeg ik een soort déjà vu. Toen zijn dingen op hun plek gevallen. Ik word nog steeds gestalkt door mijn biologische vader. Ik hoop dat er ooit een contactverbod komt, zodat ik in een eigen huis kan gaan wonen. Ik zou me er nu niet veilig voelen."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom