Volledig scherm
© Thinkstock

Minder subsidie voor Cinema Paradiso in Bergen op Zoom

Korting Cinema ParadisoBERGEN OP ZOOM - Filmhuis Cinema Paradiso probeert met een ledenwerfactie en hoger lidmaatschapsgeld de subsidiekorting van de gemeente Bergen op Zoom op te vangen.


Bergen op Zoom verlaagde de jaarlijkse subsidie van 3.500 euro naar 2.500, het basisbedrag voor alle clubs die onder de herziene culturele beleidsregels van de gemeente vallen. Cinema Paradiso heeft zo'n duizend leden in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur en vertoont 'kwaliteitsfilms als culturele aanvulling op populaire publieksfilms'.

Volgens voorzitter Jan Luijsterburg past de subsidiekorting in de landelijke trend filmhuizen zo veel mogelijk zichzelf te laten bedruipen. "Je ziet dat filmhuizen met eigen panden om die reden vooral investeren in horeca en restaurantfunctie. Wij zijn een filmhuis dat gebruik maakt van de zalen van de bioscopen C-Cinema en hebben die mogelijkheid niet."

Carlo Lambregts, eigenaar van de bioscopen Kiek in de Pot, City en Cine Service, is 'heel blij' met Cinema Paradiso. "Zij laten films zien die bij ons net niet aan bod komen en toch goed zijn. Wij boren met hun films een ander publiek aan dan het commerciële."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom