Militair in opleiding zwaargewond na blikseminslag in Ossendrecht, dertien anderen lichtgewond

VIDEOOSSENDRECHT - Op de voormalige Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht is vanochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een groep militairen in opleiding is geraakt door de bliksem. Eén van hen, een 18-jarige man, is zwaargewond per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Dertien anderen raakten lichtgewond. Zij zijn zelf niet geraakt, maar stonden in de buurt van de jongen die zwaargewond raakte.   

 1. Oud-kolonel vol ongeloof na bliksemdrama militairen: ‘Welke instructeur laat zo'n oefening doorgaan?’
  Play
  interview

  Oud-kolonel vol ongeloof na bliksemdra­ma militairen: ‘Welke instruc­teur laat zo'n oefening doorgaan?’

  Defensie heeft heel wat uit te leggen nu een groep aspirant-militairen gewond is geraakt door blikseminslag in Ossendrecht. Oud-kolonel en militair deskundige Peter Wijninga zet zijn vraagtekens bij de beslissing van de instructeur om de militaire training niet vroegtijdig af te breken. ,,Deze jongens zijn zó onervaren, daar moet je uiterst zorgvuldig mee omgaan.”
 2. Grote onrust onder ambtenaren over bezuinigingen, ondernemingsraad luidt noodklok: 'Dit kan zo niet langer’

  Grote onrust onder ambtenaren over bezuinigin­gen, onderne­mings­raad luidt noodklok: 'Dit kan zo niet langer’

  BERGEN OP ZOOM - De ondernemingsraad van de gemeente Bergen op Zoom luidt de noodklok. De onrust onder ambtenaren is groot vanwege de enorme bezuinigingsoperatie. Medewerkers vrezen hun baan te verliezen, terwijl de werkdruk enorm is toegenomen, mede door het coronavirus. ,,Het kan zo niet langer”, stelt de ondernemingsraad in een brief die in handen is van deze krant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom