Met nieuwe AH is schuiven en bouwen op Brabantse Wal nog niet klaar

VIDEOHOOGERHEIDE - Met de opening van de nieuwe Albert Heijn nabij de Scheldeweg in Hoogerheide is woensdagmiddag de schuifpuzzel van winkels en gemeentediensten op de Brabantse Wal in een volgende fase beland.

Immers, niet alleen AH verhuist naar deze locatie binnen Hoogerheide, over een week of drie openen de 'concullega' Aldi daar ook hun nieuwe winkel. De verlaten AH aan de Doelstraat wordt intussen ingericht voor nieuwe 'bewoners'.

,,Zaterdag werden daar nog boodschappen gedaan, straks nemen de brandweer en onze buitendienst er hun intrek", aldus de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen, die met een reusachtige schaar het lint doorknipte bij de 'Appie' aan de Haviksberg, waarna de eerste klanten binnen stroomden.

Volledig scherm
Met een grote schaar knipte burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht een lint door om de nieuwe Albert Heijn in Hoogerheide te openen. © Pix4Profs / Tonny Presser

Marc Weijts uit Bergen op Zoom was al supermarktmanager bij de AH aan de Doelstraat en is dat ook op de kersverse locatie. ,,Zaterdag om 16.00 uur gingen we daar dicht, dinsdag was het pand leeg. Kale vloer, al onze uitingen verwijderd. Er hangt alleen nog een doek dat naar onze nieuwe stek verwijst."

In tien dagen is de nieuwe AH ingericht, er gaan 150 werknemers aan de slag op 2500 m² winkelvloer, 400 m² meer dan voorheen. ,,Na Hoofddorp en Breda is Hoogerheide de derde met onze nieuwe versformule", aldus Weijts, die volschoot van emotie toen hij zei 'retetrots' te zijn op het project en de mensen erachter.

Quote

Na Hoofddorp en Breda is Hoogerhei­de de derde vestiging met onze nieuwe versformu­le

Marc Weijts, supermarktmanager Albert Heijn

Zo zet het Masterplan Hoogerheide heel wat op zijn kop. Er wordt gesloopt gebouwd en verhuisd. Aan de Scheldeweg gingen de ambulancepost, brandweerkazerne en gemeentewerken plat. De buitendienst huist tijdelijk bij De Wit Transport Ossendrecht, brandweer en ambulance bij transporteur Oerlemans in Hoogerheide. Vanaf maart 2017 wordt de oude AH aan de Doelstraat hun thuis.

Maar er gebeurt meer. Ontwikkelaar De Nijs-Soffers bouwde op dit stuk Brabantse Wal al 24 appartementen, plus nog eens tien bovenop de AH. ,,We zijn klaar met de nieuwe Aldi, die zijn nu aan het inrichten", zegt Bernard de Nijs. 

,,Verder zijn er 270 parkeerplaatsen aangelegd, 120 voor AH, 100 voor Aldi en 50 met het oog op winkels in de Raadhuisstraat. Daar is een doorsteek naar gemaakt. Met het groen bij de parking is gewacht tot na de zomer, dat volgt half oktober."

Ook is De Nijs klaar met de parkeerkelders voor 70 auto's onder de twee voorziene woonblokken met elk zestien appartementen. ,,Volgende week beginnen we met de eerste verdiepingsvloer. De oplevering volgt eind 2019."

Zorgappartementen

Intussen is De Nijs in zijn hoofd al bij een volgende fase: 112 zorgappartementen namens tanteLouise. ,,Straks hoeven ouderen uit deze gemeente niet meer naar Steenbergen, Bergen op Zoom of Roosendaal. We hopen medio 2019 te starten." Als sluitstuk mikt hij op woningbouw aan de zuidkant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom