Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemer Jos Schilleman (73) is blij met de tips via de app. ,,Het zorgt constant voor nieuwe ingevingen.’’ © Peter Braakamnn/Pix4Profs

Met een slim horloge gaan Bergse ouderen de strijd met geheugenverlies aan

BERGEN OP ZOOM - Wie ouder wordt, herkent het vast. Een woord vergeten of de oriëntatie even kwijt zijn. Een app en een intelligent horloge kunnen daarbij helpen.

,,Aangenaam, de patiënt’’, grapt Jos Schilleman (73) bij binnenkomst. Hij is een van de (voorlopig) 28 deelnemers aan het project Do ACTIVE, een samenwerking tussen zorgorganisatie tanteLouise en de gemeente Bergen op Zoom. Met de combinatie van een app op de mobiele telefoon en een slim horloge gaan zij de strijd aan met geheugenverlies.

  1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
    Geef uw mening

    Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

    Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom