Ad van Oorschot (staand) runt café De Grote Slok met een terrasje van 6 bij 1 meter. Omdat hij zich niet altijd aan de vergunning zou houden, dreigt er een dwangsom van tien mille. 'Belachelijk', vindt stamgast Olivier Stroeks (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Ad van Oorschot (staand) runt café De Grote Slok met een terrasje van 6 bij 1 meter. Omdat hij zich niet altijd aan de vergunning zou houden, dreigt er een dwangsom van tien mille. 'Belachelijk', vindt stamgast Olivier Stroeks (links). © Pix4Profs/Peter Braakmann

Megaboete voor miniterras? Bergse cafébaas voelt zich beknot: 'We gaan elke week met buikpijn open’

BERGEN OP ZOOM - Grand café De Grote Slok heeft het kleinste terras van Bergen: 6 bij 1 meter. Dan is een dreigende dwangsom van tien mille best veel.

  1. Met ‘trillende vingers’ bieden op schilderij: ‘Prachtige aanwinst’ voor Markiezenhof Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Met ‘trillende vingers’ bieden op schilderij: ‘Prachtige aanwinst’ voor Markiezen­hof Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Hij staat er zelfverzekerd bij, de linkerhand in de zij en de toeschouwer aankijkend. Militair gouverneur Louis de la Kethulle is terug in Bergen op Zoom, als schilderij dat wordt toegeschreven aan een navolger van de Utrechtse portretschilder Paulus Moreelse. Aangekocht door de Vrienden van het Markiezenhof en zondagochtend in een volle Hofzaal uit de bijbehorende kist bevrijd.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom