Volledig scherm
De Meestoof in Sint Annaland. © Google Streetview

Meestoof krijgt gebouwen in handen

SINT-ANNALAND - De gebouwen van streekmuseum De Meestoof en de oude brandweerkazerne in Sint-Annaland komen in handen van het bestuur van het museum. Dat neemt ze voor een symbolisch bedrag van 1 euro over van de gemeente.

De gemeente betaalt 30.000 euro aan De Meestoof voor het opknappen van de voormalige brandweerkazerne. In eerste instantie had de gemeente plannen om het te slopen, maar de geschatte sloopkosten worden nu beschikbaar gesteld voor renovatie van het pand. Dat is in gebruik als museumdepot. ,,Maar als we het langer willen gebruiken, dan moet er het nodige aan gebeuren'', zegt museumdirecteur Arie van der Zwan. 

De Meestoof gaat ook de parkeervoorzieningen rond het museum aanpakken. ,,Het parkeerterrein wordt vergroot'', zegt Van der Zwan. ,,Er zijn stukken grond die van de gemeente zijn. Als die verhard worden, kunnen ze gebruikt worden als parkeerruimte. De gemeente vindt dat prima, want dan staan niet al die auto's in de straat geparkeerd.''

Europese subsidie

Behalve de 30.000 euro voor renovatie van het depot, betaalt de gemeente 90.000 euro aan het streekmuseum. Die toezegging is al eerder gedaan omdat dat een voorwaarde was om voor een Europese subsidie van 85.000 euro in aanmerking te komen. Met dat geld wordt tussen het hoofdgebouw en de expositieschuur een atrium gebouwd.

Als alles volgens planning gaat, wordt de vernieuwde Meestoof  bij de opening van het museumseizoen 2019 geopend: op zaterdag 6 april.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom