Volledig scherm

'Meer klachten over Seppe dan provincie meldt'

SeppeBOSSCHENHOOFD - De Partij voor de Dieren vindt dat de provincie zich te afzijdig houdt als het gaat om vermeende overlast van vliegveld Seppe.

De partij is niet tevreden met de antwoorden van Gedeputeerde Staten (GS) op vragen die ze stelde over geluidsoverlast. Statenlid Marco van der Wel: "GS geven aan dat de afgelopen vier jaar vier klachten zouden zijn binnengekomen, maar bij de burgerleden van de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Seppe (CROSE) komen veel meer klachten binnen."

Probleem is dat de klachtenregeling niet goed werkt, zegt Van der Wel. "Het gaat via het vliegveld zelf, dat is niet transparant. Bovendien kent niemand de regeling. Komt bij dat de provincie dit soort dingen aan CROSE zelf overlaat. Dat lijkt op ontmoediging."

Hij pleit voor onafhankelijke registratie van geluidsoverlast via bijvoorbeeld een klachtenlijn bij de gemeente Rucphen. Daar hielden inwoners onlangs een flyeractie om de aanvliegroute naar Seppe aan te passen. De initiatiefnemers kregen daarvoor bijval vanuit de lokale D66-afdeling, maar de wethouder voelt vooralsnog niks voor een onderzoek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom