Sinds de afslag vanaf de Markiezaatsweg naar de Zuiderdreef in Bergen op Zoom is afgezet met betonranden, ligt de snelheid lager. Positief voor de verkeersveiligheid, stelt wethouder Annette Stinenbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds de afslag vanaf de Markiezaatsweg naar de Zuiderdreef in Bergen op Zoom is afgezet met betonranden, ligt de snelheid lager. Positief voor de verkeersveiligheid, stelt wethouder Annette Stinenbosch. © Peter de Brie

Meer auto's, maar lagere snelheid bij Zuiderdreef in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op de kruising Markiezaatsweg-Zuiderdreef, door omwonenden als gevaarlijk ervaren, is de verkeersveiligheid verbeterd sinds eind mei de twee ‘linksaf-stroken’ zijn afgezet. Dat stelt wethouder Annette Stinenbosch. Verder wijst onderzoek uit dat vergeleken met 2016 de drukte iets gestegen is, maar de snelheid licht gedaald.

Het college liet begin juni de afslagen van de Markiezaatsweg naar de Zuiderdreef en uitkijkpunt Kraaijennest met betonblokken afzetten. Uit de test moest blijken of dat de snelheid zou temperen en zo het opdraaien van de doorgaande weg vanuit de groeiende woonwijk zou vergemakkelijken. Vooral in de spits was dat een hels karwei, betoogden bezorgde buurtbewoners eerder dit jaar bij de gemeenteraad.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom