Medewerkster cafetaria kijkt voor de tweede keer in loop van pistool

SINT-MAARTENSDIJK - Cafetaria 't Centrum in Sint-Maartensdijk werd zaterdagavond voor de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd overvallen. Dezelfde medewerkster als een jaar terug zag voor de tweede keer een pistool op zich gericht en werd net als de vorige keer gedwongen de inhoud van de kassa af te staan.

Volledig scherm
Sint-Maartensdijk - Zaterdagavond is cafetaria 't Centrum op de Haven in Sint-Maartensdijk overvallen. De dader is gevlucht en nog niet gevonden. Iets meer dan een jaar geleden werd deze cafetaria ook al overvallen. © Ginopress

,,Het is een nachtmerrie voor haar", zegt Quin Nguyen op de dag na de overval. De eigenaresse van de snackbar was zaterdagavond zelf net naar huis toen de overvaller tegen half tien, gewapend met een pistool, de cafetaria binnen kwam. ,,Nu! Geld!, riep hij tegen mijn medewerkster, en richtte het pistool op haar en op een aanwezige klant. Daarna is hij te voet weggegaan."

De onfortuinlijke medewerkster waarschuwde na de overval haar bazin en de politie. ,,Toen ik terugkwam in de zaak zat zij hier te huilen. Ze is erg geschrokken. Vandaag is zij vrij. De zaak blijft gewoon open. Of ze hulp krijgt durf ik niet te zeggen."

Materiële schade

Naast de psychische schade is er natuurlijk ook materiële schade. Maar gelukkig is Nguyen niet haar hele dagomzet kwijt aan de overvaller. ,,Na de vorige keer ben ik voorzichtiger geworden en breng ik af en toe wat geld weg." En dat is maar goed ook, want de verzekering blijkt die schade niet te dekken volgens de cafetaria-eigenaresse. ,,Wel vernieling of iets dergelijks, maar een overval is eigen risico."

Volgens Nguyen zijn er camerabeelden van de overvaller. ,,Maar die zijn niet zo duidelijk. De dader is helemaal donker gekleed en heeft een soort bivakmuts op. Maar de politie is er serieus met de zaak bezig. Zij vinden het ook raar dat in zo'n klein dorp twee keer zo'n overval plaats vindt. De vorige eigenaar is in 35 jaar nooit overvallen. Wij in nog geen drie jaar al twee keer."

De politie start maandag een buurtonderzoek. Zaterdagavond werd ook al met meerdere eenheden en een speurhond gezocht naar de dader. Langs de uitgaanswegen van het eiland Tholen stonden politievoertuigen te controleren. Maar de dader is nog niet gepakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom