Volledig scherm
De hulpdiensten op en aan het water. © Marc de Roeck

Max Meijer (23) uit Ossendrecht kwam om door verdrinking in Antwerpen en niet door misdrijf

ANTWERPEN - Max Meijer (23) uit Ossendrecht is in het water van Antwerpen omgekomen door verdrinking. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Het lichaam van Max Meijer werd afgelopen vrijdag opgemerkt door een voorbijganger bij de Royerssluis, omdat zijn lichaam was boven komen drijven. Daarop werd meteen een onderzoek gestart. ,,Hieruit blijkt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf”, zegt een woordvoerder van het parket. ,,Hij kwam om het leven door verdrinking.”

Er volgt nog een kort toxicologisch onderzoek, waarna de resultaten aan de familie worden overhandigd. ,,Wat er precies is gebeurd die avond met Max Meijer, blijft onbeantwoord”, laat het parket weten. ,,Wel is het duidelijk dat er geen sprake is van kwade opzet, wat meer zekerheid geeft aan de familie.”

Spoorloos na avondje stappen

Volledig scherm
Max Meijer © Facebookpagina Amy Meijer

Max Meijer verdween ruim een maand geleden spoorloos na een avond stappen in de stad. Rond zes uur in de ochtend werd hij nog gespot in pitazaak Kababu in het Schipperskwartier en later werd hij nog in beeld gebracht aan de Waagnatie, vlakbij de Schelde. Mogelijk kwam hij toen in de rivier terecht, waarop de Royerssluis aansluit.

De familie vertelde vrijdag dat er bij de Waagnatie nog beelden zijn gemaakt om 6.08 uur. Dat zat niet in oorspronkelijke opsporingsbericht, zo meldden Belgische media.

Vorige week meldde de Antwerpse politie dat ze stopte met de zoektocht naar de 23-jarige. ,,Al onze opties zijn uitgeput. We hebben alle fysieke onderzoeken gedaan die mogelijk waren. We kunnen niks meer doen”, liet woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie toen weten. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom