Volledig scherm
PREMIUM
heimolen - 20190915 - pix4profs/petervantrijen.highlandgames.zowel dames met kilt(voorgrond) alswel mannen boomstamwerpen(achtergrond) doen krachtproeven © peter van trijen/pix4profs

Massale belangstelling voor spierbundels bij Highland Games

HEIMOLEN - Het is een ongekend succes, de Highland Games in Heimolen. Het publiek kijkt vanaf strobalen toe hoe spierbundels touwtrekken en boomstamwerpen. ,,Op deze massale belangstelling hadden we niet gerekend”, zegt medeorganisator Jack Snepvangers.

,,We zitten vol”, krijgt landeigenaar Jack Snepvangers door op zijn portofoon. Zijn weiland, omgetoverd tot parkeerterrein, staat van voor tot achter vol. Ook voor de fietsers is maar net voldoende plaats. Het is letterlijk passen en meten door de massale belangstelling voor de Highland Games in Heimolen.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom