Volledig scherm
Mart Franken werkt in opperste concentratie aan een portret. © TONNY PRESSER

Mart Franken aan de haal met Sakkoprijs 2017

BERGEN OP ZOOM - Beeldend kunstenaar Mart Franken uit Bergen op zoom ontvangt de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren. Hij krijgt de prijs voor zijn omvangrijke oeuvre en zijn inzet voor tal van kunstprojecten.

De in 1955 in Bergen op Zoom geboren kunstenaar reageert enthousiast. ,,Ik vind het hartstikke leuk en beschouw het als een hele mooie erkenning voor mijn werk." 

Ontwapenend

Franken volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Amsterdam. Volgens de jury wordt hij in het bijzonder geïnspireerd door mensen en weet hij hen op ontwapende wijze te portretteren. Naast het produceren van eigen werk, heeft hij ook altijd les gegeven. De jury heeft bijzondere waardering voor het project waar hij ruim een jaar geleden mee bezig was. Daarbij legde hij de relatie tussen kunst en zorginstellingen.

De uitreiking van de prijs is op 4 november in stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom