Volledig scherm
PREMIUM
Marijn Schotsman (rechts, 11) en Julian Segers (links, 10) die de hoofdrol spelen in openluchtspektakel over bevrijding van Bergen op Zoom. © Pix4profs/Iman Fase

Marijn en Julian om en om in de hoofdrol van Bergs openluchtspektakel Supersum

BERGEN OP ZOOM - De hoofdrol spelen in een theatervoorstelling. Voor veel kinderen is het een droom, voor Marijn Schotsman (11) en Julian Segers (10) is het de werkelijkheid. Zij spelen namelijk allebei de hoofdrol van Martien in het Bergse openluchtspektakel Supersum, dat in oktober wordt opgevoerd op de Waterschans.

Het is een kleine man, maar ook een grote held. Zo omschrijven de twee acteurs hun personage Martien. Wat hij precies heeft gedaan tijdens de oorlog houden de twee nog geheim (‘spoilers!’), wel willen de twee zeggen dat hij een 'belangrijke taak in de oorlog' speelt. Een oorlog waarop hij een heel eigen kijk heeft.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom