Volledig scherm
Bij de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom gingen tientallen auto's in vlammen op. foto Tonny Presser/Stadlander

Manfred van V. vrijgesproken van grote brand Goudbaard, wel tbs voor brandstichting bestelbus

BERGEN OP ZOOM - Manfred van V. is door de rechtbank van Breda vrijgesproken van brandstichting in zijn appartementencomplex aan de Goudbaard in Bergen op Zoom. De rechter in Breda heeft wel tbs met voorwaarden opgelegd aan de man. Deze straf heeft de 41-jarige man gekregen voor het in brand steken van een bestelbus in Bergen op Zoom.

Voor het in brand steken van deze bestelbus kreeg Van V. ook een celstraf van ruim een jaar, precies de periode dat hij al in voorarrest zat.

Omdat aan de verdachte tbs met voorwaarden wordt opgelegd, acht de rechtbank een gevangenisstraf voor de duur van het voorarrest passend, zodat verdachte zo snel mogelijk aan zijn behandeling kan beginnen.

Onvoldoende bewijs
Voor de grote brand in het appartementencomplex de Goudbaard, waar de man zelf ook woonachtig was, is onvoldoende bewijs. Van V. heeft zijn betrokkenheid bij deze brand steeds ontkend en er zijn ook geen sporen die leiden naar de verdachte als de dader van de brand.

Ook voor de diefstal van een scooter en het in brand steken van een scooter is onvoldoende bewijs om Van V. te veroordelen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom