Volledig scherm
De man liep met het wapen door de Heiningen in Bergen op Zoom. © Christian Traets/MaRicMedia

Man zwaait in de buurt van kinderen weer met vuurwapen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De 52-jarige man die op 9 september met een nep vuurwapen door Bergen op Zoom liep, is donderdagavond weer aangehouden. Hij liep weer met een (vuur)wapen te zwaaien. Kinderen in de buurt hadden het gezien en gemeld. 

De melding kwam rond 18.15 uur binnen. De man zou in de buurt van kinderen met een vuurwapen hebben gezwaaid. De melding werd zeer serieus genomen en meerdere politie-eenheden trokken hun kogelwerende vesten aan, snel op weg naar de Heiningen. Er werden ook specialistische diensten opgeroepen. 

Eenmaal onderweg kwam de informatie binnen dat het om dezelfde man zou gaan die op 9 september ook al met een nepvuurwapen rond liep. De politie had toen een waarschuwingsshot gelost en de man ingerekend. 

De verdachte was ondertussen een woning in gegaan. Toen de politie de omgeving afgezet had en op de aanhoudingsspecialisten wachtte kwam de man naar buiten. Hij werd direct aangehouden. Op dat moment had hij geen wapen bij zich. De woning van de man wordt onderzocht. 

Volledig scherm
Ter illustratie. Een nepvuurwapen. © Marc Bolsius
 1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.
 2. Ziekenhuisje spelen
  PREMIUM
  column

  Ziekenhuis­je spelen

  BERGEN OP ZOOM - Zorgeloos doktertje spelen. Of ziekenhuisje. Dat deden wij, mijn vriendinnen en ik, als kleine meisjes altijd graag. Ik was altijd de patiënt. Geen idee waarom. Maar gelukkig werd ik altijd snel geholpen. De bank in de kamer was het ziekenhuisbed, mijn vriendinnetjes opereerden en gaven medicijnen. In no time was ik opgeknapt. Betalen hoefde ik nooit. Als ik mijn medicijnen, meestal lekkere snoepjes, deelde waren ze al lang blij.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom