Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Wouw verdacht van mishandelen kinderen (6) en (8)

BREDA/BERGEN OP ZOOM/HOEVEN - Een 48-jarige man uit Wouw wordt ervan beschuldigd dat hij twee van zijn kinderen - een jongetje en meisje van toen 6 en 8 jaar oud - meermaals heeft geslagen, gestompt en geschopt. Hij ontkent volledig: ,,Ik heb mijn kinderen niet mishandeld. Ik houd zielsveel van ze”.

Maar de verklaringen van zijn ex-vrouw en van de kinderen tijdens studioverhoren weerspreken dat. Officier van justitie Rob Jacobs eiste vrijdag voor de rechtbank in Breda 120 uur taakstraf plus een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Aangifte

Zijn voormalige partner heeft aangifte gedaan nadat de kinderen voor het laatst bij hun vader waren, in het weekeinde van 16 op 17 september vorig jaar.

De man en vrouw waren getrouwd van 2009 tot 2011 en woonden als samengesteld gezin in Bergen op Zoom. De relatie duurde na de echtscheiding voort tot 2016. De man verblijft nu in een caravan en chaletje in het buitengebied van Hoeven.

Blauwe plekken

Volgens zijn ex-vrouw kwamen de kinderen regelmatig thuis met blauwe plekken. Ook een andere getuige heeft verklaard dat de kinderen vaak hardhandig werden aangepakt. Vooral het jongetje zou al jaren worden gekleineerd en mishandeld.

De kinderen werd in de studio gevraagd waarom papa dat deed: ,,Papa was dan gewoon sjagrijnig”.

Tijdens de zitting zei de vader ‘geen enkele verklaring’ daarvoor te hebben. Zijn advocaat Noortje Lut voerde aan dat de instantie Veilig Thuis in beginsel niet tegen omgang van de vader met zijn kinderen is. ,,Dat zouden ze niet zeggen als er ernstige vermoedens waren”. Ze stelt dat er geen objectieve bewijzen zijn voor de vermeende blauwe plekken. De raadsvrouw suggereerde dat de beschuldigingen zijn ingegeven door sentimenten na de echtscheiding. 

Uitspraak op 12 oktober.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom