Volledig scherm
De man had 60.000 euro aan contanten bij zich. © Politie Landelijke Eenheid

Man op A4 bij Halsteren aangehouden met coke en 60.000 euro op zak

HALSTEREN - Een 18-jarige man uit Gouda is dinsdag aangehouden op de A4 ter hoogte van Halsteren. Hij had verdovende middelen op zak en wordt verdacht van witwassen. In een verborgen ruimte van zijn auto vond de politie ongeveer 150 gram coke en bijna 60.000 euro aan contanten. 

In de nacht van maandag op dinsdag gaven agenten rond 03.00 uur op de A4 richting Rotterdam een automobilist een volg- en stopteken. Nadat de bestuurder was gestopt en de agenten zijn papieren hadden gecontroleerd, werd met toestemming de auto doorzocht. 

Coke en geld

Daarbij ontdekten de agenten in de rechter armleuning op de achterbank een verborgen ruimte. In deze ruimte zat een zakje met wit poeder en pakjes met bankbiljetten. De poeder bleek ongeveer 150 gram cocaïne te zijn en in de pakjes zaten voor bijna 60.000 euro bankbiljetten in kleine coupures.

De bestuurder kon niet verklaren waarom dat in zijn auto lag. Hij is aangehouden en de drugs en geld zijn in beslag genomen. 

De politie onderzoekt de zaak. 

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom