Volledig scherm
Sam en Femke op privébeeld. Let op: dit is geen beeld van tijdens of na de vermissing © Privéfoto

Man in Portugal aangehouden in zaak vermiste meisjes uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 34-jarige man is in in Portugal opgepakt op verdenking van betrokkenheid met de vermissing van de twee 16-jarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom.

De Nederlandse politie laat weten dat de aangehouden man, die volgens Portugese media zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit heeft, ervan wordt verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders. Er wordt om zijn uitlevering gevraagd. Over de precieze rol van de verdachte kon de politie nog niet meer zeggen.

'Geen onvrijwillig vertrek'
De zestienjarigen Sam en Femke uit Bergen op Zoom namen dinsdag vanaf vliegveld Eindhoven het vliegtuig naar Málaga, zonder hun familie daarover in te lichten. De vriendinnen hadden niemand ingelicht over hun reisplannen en lieten hun mobiele telefoons en laptops thuis. De politie ging niet uit van een onvrijwillig vertrek, maar deed wel een oproep om informatie over de mogelijke verblijfplaats van de tieners.

Een tipgever liet weten van het duo zelf in Málaga te hebben gehoord dat ze naar Marbella wilden gaan. De vaders van de vriendinnen reisden woensdag naar Spanje om naar hun dochters te zoeken.

Albufeira
Zaterdag vond de Portugese politie de twee terug bij een hotel in de badplaats Albufeira. De meisjes werden vergezeld door een man met de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Tegen hem liep een arrestatiebevel. De politie heeft hem opgepakt en vastgezet.

De meisjes uit Bergen op Zoom zijn nog niet terug in Nederland. Bij terugkomst zullen ze door de politie worden gehoord.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom