Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man bedreigt echtpaar uit met bijl en stalen pijp in polder bij Dinteloord

DINTELOORD/BERGEN OP ZOOM - Een 28-jarige man uit Dinteloord is vrijdagochtend aangehouden omdat hij een Dinteloords echtpaar vanuit zijn auto zou hebben bedreigd met een bijl en een grote stalen pijp. Dat gebeurde aan de Noordlangeweg, in de polder. Na zijn arrestatie bedreigde en beledigde hij agenten.

Een vrouw van 27 uit Dinteloord heeft aangifte gedaan van de bedreiging, meldt de politie zaterdag. Toen zij vrijdag rond 7.30 uur met haar man over de Noordlangeweg in Dinteloord reed zag ze dat een auto de weg blokkeerde. Daardoor kon ze niet verder rijden. 

Hakbijl en grote stalen pijp

,,Ze zagen dat vervolgens vanuit het raam door de bestuurder achtereenvolgens een hakbijl en een grote stalen pijp naar buiten werd gestoken en zachtjes werd rondgedraaid. Dit in combinatie met de blokkade kwam voor hen bedreigend over”, aldus de politie. Na een tijdje reed de man een parkeerplaats op om de weg vrij te maken.

Benadering voor gevaarlijke verdachten

Omdat de vrouw bang was dat de man - een bekende van de politie - misschien andere voorbijgangers iets aan zou doen, belde ze toch de politie. Agenten gingen ter plekke. Zij lieten de man, onder meer vanwege zijn verwarde gedrag, uit stappen middels een benadering voor gevaarlijke verdachten. Daarna is hij aangehouden.

Er zijn onder meer een hakbijl en een geprepareerde stofzuigerbuis aangetroffen in het voertuig. ,,Tijdens het transport heeft hij diverse keren tegen de bus getrapt en de dienders bedreigd en beledigd. Zo dreigde hij de politie af maken als hij weer vrij kwam.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom