Man (29) aangehouden voor vermoedelijke brandstichting bij woningbrand in Bergen op Zoom

VideoBERGEN OP ZOOM - Aan de Aert van der Neerstraat in Bergen op Zoom heeft dinsdagochtend een brand gewoed. Een man van 29 werd later aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de brand.

De brandweer en ambulance rukten massaal uit voor de brand. Omdat er de verwachting was dat er mogelijk mensen in de woning aanwezig zouden zijn, werd er een traumahelikopter opgeroepen. Dat meldde een woordvoerster van de brandweer. 

De brand werd rond 06.10 uur ontdekt in de woning. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk opzettelijk aangestoken was. Aan de Adriaan Brouwerstraat werd later een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man zou vermoedelijk betrokken zijn bij de brandstichting. 

Er zijn voor geen gewonden gevallen bij de brand. Er was niemand in het huis aanwezig. De 29-jarige verdachte is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en zit nog vast. De politie stelt een sporenonderzoek in.

De woning is afgezet met linten.
Volledig scherm
De woning is afgezet met linten. © MaRicMedia / Christian Traets
Brand woning Bergen op Zoom
Volledig scherm
Brand woning Bergen op Zoom © MaRicMedia / Christian Traets
  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom