Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij een appartement aan de Goudbaard in Bergen op Zoom, waar een vrouw is overleden na een geweldsincident. © ANP

Man (24) die Lara Sint Jago doodschoot in Bergen op Zoom laat zich niet onderzoeken

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Onno R., die heeft bekend dat hij op 29 september Lara Sint Jago heeft doodgeschoten, weigert onderzoek door gedragsdeskundigen. Dat zei officier van justitie Hannah Huizenga dinsdag tijdens de eerste zitting in het strafproces van de 24-jarige verdachte uit Bergen op Zoom.

De 25-jarige vrouw werd met een pistool doodgeschoten in haar flat aan de Goudbaard. Lara's zoontje, afkomstig uit een andere relatie, was op dat moment nog in de woning. Onno R. en Lara zouden volgens bekenden een moeizame knipperlichtrelatie hebben gehad.

Quote

Hij vertelde een verhaal dat heel veel vragen oproept

Hannah Huizenga, officier van justitie

,,Hij wil niet meewerken aan onderzoek door gedragsdeskundigen'', zei Huizenga. ,,Bovendien vertelde hij een verhaal dat heel veel vragen oproept. Als het is gegaan zoal hij heeft verteld, is niet te begrijpen waarom hij is gevlucht, waarop hij zijn wapen weggooide en waarom hij niet meteen de politie belde.'' 

Ongeluk

Quote

Hij heeft dat niet willens en wetens gedaan

Henk van Asselt, Advocaat

Volgens Onno R., die zelf niet naar de rechtbank was gekomen dinsdag, was het schieten een ongeluk. Ze zouden een spelletje aan het spelen zijn geweest met zijn pistool. Zijn advocaat Henk van Asselt: ,,Er is toen een korte schermutseling geweest. Hij probeerde het doorgeladen vuurwapen af te pakken van het slachtoffer. Daarbij is helaas de trekker overgehaald. Hij heeft dat niet willens en wetens gedaan.''

Eerder al liet Van Asselt weten dat R. in paniek is weggereden naar zijn eigen huis in Antwerpen. Het wapen zou hij toen 'met 160 kilometer per uur uit het autoraam hebben gegooid'. Hij meldde zich pas een volle dag later bij de politie, nadat ook de Belgische politie vergeefs naar hem had gezocht.

Van Asselt vroeg de rechtbank dinsdag ook om het voorarrest van R. te schorsen. De rechtbank stond dat echter niet toe. Dat komt onder meer omdat de kans op herhaling aanwezig is. Afgelopen zomer was hij ook al eens aangehouden met een doorgeladen pistool in zijn huurauto.

Onderzoek

Het onderzoek is intussen nog 'in volle gang', vertelde de aanklager. Zij zei dat er nog verschillende getuigen moeten worden gehoord. Ook de gevonden huls wordt nog onderzocht. Het onderzoek duurt nog zeker tot mei, zei Huizenga. De volgende zitting in de zaak is 26 maart.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom