Volledig scherm
PREMIUM
Peter Oerlemans van het gelijknamige West-Brabantse loonbedrijf op zijn majestueuze hakselaar. © Pix4Profs/Tonny Presser

'Mais rijden is een race. Hengsten!’

VideoHoogtijdagen in de West-Brabantse maisvelden. In moordend tempo wordt massaal mais geoogst. Liefst voordat heftige herfstregens de akkers compleet doorweken en landbouwmachines niet meer uit de wielen kunnen.  

Ze zijn wat later met ‘de mais’ dan vorig jaar. Toen werd er als gevolg van de lange droge  twee weken eerder volop geoogst. Voor een leek lijkt dat weinig, maar maisboeren en loonwerkers zitten niet te wachten op zwaar weer. Daarom geven ze nu als het even kan wél vol gas om de oogst tijdig in de kuil te krijgen en is dat op en rond de akkers dan ook goed te merken. 

  1. Met een miljoenenschuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn
    PREMIUM
    analyse

    Met een miljoenen­schuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn

    BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geld nodig. Veel geld, wil ze ooit de 240 miljoen euro aan schulden afbetalen. Toch is er nog altijd geen paniek op het stadskantoor. Wethouder Annette Stinenbosch gaf vorige maand in deze krant aan dat de financiële problemen dan weliswaar groot zijn, maar dat het ook weer niet zó ernstig is. Zo is er nog lang geen sprake van dat de gemeente onder toezicht van het Rijk komt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom